Hvad er ESG og hvorfor er det vigtigt?

ESG står for Environmental, Social, and Governance, og refererer til de tre centrale faktorer, der måler bæredygtigheden og den etiske påvirkning af en investering i en virksomhed. Disse faktorer er blevet kritiske elementer i moderne virksomhedsstrategier, da de direkte påvirker en virksomheds evne til at operere bæredygtigt både økonomisk og socialt.
Line Dalgaard Petersen JVR Consult

Hvem skal implementere ESG?

Fra den 1. januar 2024 skal alle børsnoterede virksomheder i EU med mere end 500 ansatte, samt finansielle institutioner som pengeinstitutter, realkreditinstitutter og forsikringsselskaber, dokumentere deres ESG-indsats. Disse krav vil gradvist også begynde at påvirke små og mellemstore virksomheder (SMV’er), idet større virksomheder vil kræve dokumentation for bæredygtighed fra deres leverandører for at sikre compliance op gennem værdikæden.

Betydningen af ESG for virksomheder

Implementeringen af ESG-strategier er ikke blot en reaktion på lovgivningsmæssige krav, men en måde at forbedre virksomhedens markedsposition på. En stærk ESG-profil kan øge en virksomheds tiltrækningskraft overfor investorer, som i stigende grad vægter bæredygtighed og etisk drift højt. Virksomheder, der proaktivt arbejder med ESG, kan også opleve forbedringer i medarbejdertilfredshed, mindre sygefravær, og en styrket offentlig profil, hvilket kan føre til øget kundeloyalitet og nye kundesegmenter.

Fremtidens udsigter

I takt med at verden bevæger sig mod større bæredygtighed, vil ESG fortsat forme måden virksomheder drives på. De virksomheder, der allerede nu begynder at dokumentere og optimere deres ESG-indsatser, vil være bedre rustede til at møde fremtidens krav og udnytte de muligheder, der følger med at være i forkant af bæredygtighedsbølgen. ESG-data giver virksomheder et konkret værktøj til at evaluere og forbedre deres bæredygtige praksisser, hvilket ikke blot er godt for planeten, men også for bundlinjen.

JVR Consults rolle

Hos JVR Consult står vi klar til at hjælpe virksomheder med at navigere i ESG-landskabet. Vi tilbyder rådgivning og sparring, der sikrer, at jeres virksomhed ikke kun overholder de nye krav, men også drager fordel af de mange muligheder, der ligger i at være en bæredygtig forretning. Fra strategiudvikling til dokumentation og rapportering, JVR Consult tager hånd om de komplekse aspekter af ESG, så I kan fokusere på at vokse og udvikle jeres kerneforretning.

Facebook
X
LinkedIn