Maskinsnedkerens levevej er rengøring: ”Det skulle bare være et par år, men nu er der gået 20”

Henrik Nielsen startede HN Rengøring i 2004, og snart 20 år senere driver han stadig virksomheden med opgaver for både private og offentlige kunder.

Han har altid godt kunne lide at bruge hænderne og lave møbler. Derfor var det også helt naturligt, at Henrik Nielsen i 1998 blev udlært maskinsnedker hos HMS Møbelfabrik i Holstebro. 

Det var dog i de år, en række møbelfabrikker lukkede og blev flyttet til udlandet. For Henrik Nielsen betød det, at han skiftede arbejdet som maskinsnedker ud med et job hos en boligforening i Holstebro. 

”Det blev til et fuldtidsjob blandt andet med rengøring og forskellige viceværtsopgaver. Efter to-tre år dukkede der opgaver op med at gøre lejligheder klar til nye beboere. Dem kunne jeg desværre ikke klare, for det krævede et cvr-nummer, og det havde jeg ikke,” fortæller Henrik Nielsen. 

Det blev der dog ændret på. Så han og sin daværende samlever oprettede et selskab med cvr-nummer, og den 1. september 2004 var HN Rengøring en realitet. 

”Vi begyndte på privatadressen i Linde, men jeg sagde nu, at det skulle bare være et par år, så gad vi da ikke det længere. Men der var ikke rigtig noget andet, der sådan arbejdsmæssigt fangede min interesse. Så man kan godt sige, at jeg ikke er kommet videre, for nu runder vi snart 20 år,” kommer det med et smil fra den 50-årige Henrik Nielsen. 

Firmaet udviklede sig, og det gik stille og roligt fremad, og der kom – som Henrik Nielsen siger – både smør og pålæg på bordet. 

I 2014 gik Henrik og samleveren hver til sit, og i 2016 købte han hende ud af HN Rengøring. 

Det var også på det tidspunkt, at firmaet havde nået en størrelse, hvor det var uhensigtsmæssigt at have det placeret ved det private hjem. 

”I 2014 rykkede vi ind her i Struer på Trudsøvej, og det var helt perfekt. På det tidspunkt var vi blevet omkring 20 medarbejdere, og det gav god mening at have både kontor, lager og vaskeri på samme matrikel,” siger Henrik Nielsen. 

Da Henrik blev ene-ejer, skete der en del forandringer rent arbejdsmæssigt. 

”Jeg har det faktisk bedst ved at være ude i marken, men det med kontoret har lige så stille taget mere og mere tid. I dag er jeg nok 80 procent af tiden på kontoret, men sådan skal det jo være. Der er trods alt mit ansvar at holde hjulene i gang, og der skal jo købes materialer ind, gives tilbud på nye opgaver og så videre,” fortæller han over en kop kaffe i kantinen. 

I dag er omkring 85 procent af HN Rengørings opgaver faste aftaler, og blandt kunderne er både boligselskaber, kommuner, virksomheder og privatkunder. 

Og opgaverne er mange og forskellige. Blandt andet har HN Rengøring en aftale med Viborg Kommune, der består i at gøre rent, vaske tøj, stå for indkøb og andet praktisk hjælp til borgere, der af kommunen er blevet tildelt praktisk hjælp. 

For boligforeninger kan det være rengøring, gøre lejligheder klar til indflytning og vask af trapper i opgange. 

”Vi har også en fast mand i Skive, der fire dage om ugen polerer vinduer, og en af de mere specielle opgaver er at gøre tog rent. Det gør vi hver aften og nat, når togene holder på Vemb Station,” fortæller Henrik Nielsen. 

Haveservice er en helt anden afdeling. Her bliver der slået græs, klippet hæk, beskåret træer for både boligselskaber, ejendomsselskaber og private haveejere. 

”Ja, det er vel en form for blandede bolcher, vi tilbyder. Og det er jeg faktisk helt godt tilpas med, siger Henrik Nielsen, der ser frem til at markere de 20 år som selvstændig. 

”Den dag skal jeg nok have klaret opgaven med at fylde vores store vaskemaskiner i god tid. Det med at vaske vores brugte klude og så videre er en af de opgaver, jeg har holdt fast i. Det er skønt lige at komme væk fra kontoret og dufte til vaskepulveret,” siger Henrik Nielsen. 

Facebook
X
LinkedIn