Skal du bruge en kort, lang, rund eller firkantet: Per Grøn og PG Industri kan levere det hele 

Per Grøn driver PG Industri ApS, hvor CNC-maskiner kører døgnet rundt. Virksomheden producerer komponenter til mange brancher, inklusive forsvarsindustrien, med fokus på fleksibilitet og høj kvalitet.

Der er travlhed på Blåkildevej udenfor Tarm, hvor CNC-maskinerne hos PG Industri kører 24 timer i døgnet, syv dage om ugen. 

Nogen få kilometer udenfor Tarm, nærmere bestemt Blåkildevej, i skønne omgivelser med udsigt til grønne marker så langt, øjet rækker, holder PG Industri ApS til.  

Når man parkerer i gruset på gårdspladsen, der er omkranset af privat bolig og produktionslokaler, ser det umiddelbart ikke ud af det store, men det første indtryk snyder. 

For inde bag de røde mure holder Per Grøn og PG Industri ApS til, og maskinparken, der består af både CNC-drejebænke og CNC-fræsere, er i fuld sving. 

”Ja, maskinerne kører 24 timer, og det er syv dage om ugen. Så vi har nok at se til,” fortæller den 50-årige Per Grøn, der i 14 år har været selvstændig erhvervsdrivende. 

Det var nu ikke CNC-maskiner og egen virksomhed, Per Grøn kastede sig ud i som det første, da han sagde farvel til skolebænken og goddag til arbejdslivet. 

”Jeg blev uddannet automekaniker, men med et dårligt knæ var det med at reparere biler ikke lige det bedste. Det stoppede jeg med, og efter at have haft en hel del forskellige job gik jeg i gang med uddannelsen til maskintekniker,” lyder det fra Per Grøn, mens han viser rundt blandt maskiner, halvfærdige og helt færdige elementer. 

Drømmen viste sig at være rigtig 

På et tidspunkt søgte en virksomhed i Ølgod efter en person, der var interesseret i at begynde som selvstændig og så være underleverandør til virksomheden. Per Grøn søgte med det samme. 

”Jeg fik det, og det var perfekt, for jeg har altid gerne villet være selvstændig, for det med at flyve og fare rundt fra det ene job til det andet ville jo ikke holde i længden,” siger han. 

Drømmen om at være ”herre i eget hus” viste sig at være det helt rigtige, for med PG Industri har Per Grøn skabt en god og sund virksomhed, og ordrebogen er godt fyldt op. 

”Noget af det, vi kan og er rigtig gode til, er at levere mange emner, der er produceret på vores CNC-langdrejere. Derudover er vi også superfleksible, for vi er altid klar til at håndtere alt fra små til store ordrer, og det er lige meget, om det er lange eller korte emner, og vi kan producere både runde og firkantede emner,” lyder det fra Per Grøn. 

PG Industri ApS er underleverandør, og det er til alle brancher, der har brug for emner, der er produceret ved hjælp af CNC-maskiner. Nogen af de mere specielle kunder er forsvarsindustrien. 

”Folk skal altså ikke tro, at vi producerer skydevåben og ammunition her på Blåkildevej. For det hverken kan eller må vi, så der er ingen fare for at køre en tur i bil rundt i området, kommer det med et smil fra Per Grøn, der samtidig, sagt på vestjysk, er helt godt tilfreds med at levere blandt til netop forsvarsindustrien. 

”I den verden er det ikke sådan lige at blive godkendt som underleverandør. Så det, at vi er blevet det, er et godt bevis på, at vi kan levere produkter af høj kvalitet til den rigtige tid,” forklarer Per Grøn. 

Facebook
X
LinkedIn