Jack har skiftet Berlin ud med Salling: Ét sted skal han løfte Grønning Smede- og Maskinforretning til nye højder

Claus Marcussen og Joakim Hornemann fra Grønning Smede- og Maskinforretning har ansat Jack Haahr Andersen til at optimere deres webshop, som skal være mere end et udstillingsvindue.

Claus Marcussen og Joakim Hornemann, indehaverne af Grønning Smede- og Maskinforretning, har rigtig mange jern i ilden.

Et af de steder, de gennem lang tid har haft planer om at give et løft, er webshoppen.

”Hvis vi skal passe vores grundforretning, nåede vi frem til, at en anden skulle tage over på det med at få vores webshop til at spille og fremstå mere professionel,” siger Claus Marcussen.

Jack Haahr Andersen havde allerede taget springet og var flyttet tilbage til Danmark efter en periode i udlandet, da muligheden for at blive web-medarbejder dukkede op.

Tilfældet ville, at jobbet i Grønning ikke blot matchede hans færdigheder, men også passede perfekt til hans nylige beslutning om at vende hjem.

Sidst ind, først ud

Under ansættelsesprocessen blev det hurtigt klart, at kemien mellem Jack og Grønning Smede- og Maskinforretning var helt i top.

Det føltes som skæbnens ironi, at han havde fundet den ideelle stilling så kort tid efter sin hjemkomst. Den timing bekræftede ham i, at beslutningen om at flytte tilbage var den rigtige.

”Jeg flyttede til Berlin for to år siden, da jeg fik job med international markedsføring af biobrændstof indenfor motorsport. Men på grund af nedskæringer blev jeg afskediget efter fem måneder. Jeg blev desværre ramt af det, der hedder sidst ind, først ud,” fortæller Jack Haahr Andersen.

Han blev boende i den tyske hovedstad på grund af én ting.

”I Berlin gælder en lejekontrakt i minimum to år, så jeg var nødt til at finde et job, der kunne betale huslejen, og det blev til halvandet år hos en af verdens største hotelkæder,” siger han.

Det var ikke hotelbranchen, der trak i Jack Haahr Andersen, der har en master i Sport Business Management fra International University of Monaco. Salling, Skive, Grønning og det alsidige arbejde med at optimere smede- og maskinforretningens webshop passer bedre til ham.

”Selvom arbejdet på hotellet som sådan ikke havde relevans for min uddannelse eller det felt, jeg gerne ville arbejde med, var det en god platform for at lære, hvordan man skal agere i en multikulturel virksomhed, og hvordan man driver en servicevirksomhed på højeste niveau. Men jeg har sideløbende holdt mig ajour med markedsføring, da Berlin tiltrækker mange kreative virksomheder og personer indenfor markedsføring og online handel,” fortæller han.

En næsten død hjemmeside

Den hjemmeside, Jack Haahr Andersen får ansvaret for, har eksisteret i flere år, men Claus Marcussen fortæller, at der har ikke været meget liv på siden.

”Den har nærmest ligget død. Planen er, at der skal være lige så meget liv i webshoppen som i vores fysiske butik. Varerne skal støves af, og de skal præsenteres mere lækkert med billeder, videoer og så videre,” siger han og understreger, at Grønning Smede- og Maskinforretnings webshop skal være andet og mere end bare et udstillingsvindue.

”Hvis hr. og fru Jensen eller en familie, der driver et hobbylandbrug ved siden af deres job, sidder en aften og har svært ved at finde det, de skal bruge, i webshoppen, kan de ringe til mig. Så hjælper jeg dem videre, for den personlige service er vigtig for os, og det bliver aldrig sådan, at en kunde kun kan komme til at skrive til eller snakke med en robot for at få hjælp,” siger Jack Haahr Andersen.

Som at flytte hjem

Ud over det spændende arbejde med at gøre Grønning Smede- og Maskinforretnings webshop indbydende for både hr. og fru Jensen samt små og store virksomheder er der også en anden væsentlig årsag til, at Jack Haahr Andersen har skiftet storbyen Berlin ud med Salling, Skive og Grønning.

”Som indfødt ripenser har jeg altid haft en særlig tilknytning til kystens salte havluft. At vende tilbage til et sted, hvor naturen og især fjorden er inden for rækkevidde, føles og dufter som at komme hjem. Samtidig er hele min familie også flyttet til Salling, så nu får jeg bedre mulighed for at følge min lille nevø på tæt hold,” kommer det med et smil.

Facebook
X
LinkedIn