fbpx

Video-content er en del fremtidens markedsføringsindsats. Det kan være svært og tidskrævende at komme i gang med, at benytte video i sin markedsføring, men det er det hele værd. Her får du en kort guide!

”Den kører nat og dag”

Video-content fylder efterhånden meget på de sociale medier, og du ser det sikkert ofte i dine nyhedsfeed. Det er noget af det indhold der performer bedst på de sociale platforme og vækker interessen hos modtagerne. Der er mange fordele forbundet, og et hav af muligheder på video området. Undersøgelser viser, at videoer er med til at skabe en større konverteringsrate, og dermed er tendensen at kunderne i højere grad køber produktet efter at have set en video med det. Du kender måske begrebet content marketing? Ellers kan du læse om det lige her:

Videoer er ideelt at bruge i din content marketing. Det skaber interesse hos potentielle kunder, og en større tillid til virksomheden, når modtageren kan se produktet i brug. Derudover opfatter mange det som værende mindre anstrengende at se en video fremfor at læse om produktet, på den måde tiltrækkes kunder. Efterspørgslen efter videoer er høj, og dermed er potentialet for video-content stort.

… Stadig i tvivl om video er noget for dig?

Forbrugere er mere tilbøjelige til at dele og like videoer, fremfor andre content formater. Herunder er en af de største fordele der er forbundet med video-content, altså at mange brugere gerne deler videoer til deres netværk- dette betyder større GRATIS eksponering for dig. Du får her muligheden for at opnå stort research på dine sociale medier og ikke mindst at styrke relationen til din målgruppe. På langt sigt betyder resulterer det i loyale kunder, der vælger DIG fremfor andre konkurrerende forretninger! 😍

“Video marketing is a highly effective strategy when trying to appeal to and convert your target audience. With impressive video capabilities on smartphones today, it’s also an affordable and easy tactic to implement, no matter your business type or resources” – The Ultimate List of Marketing Statistics for 2020

Hvad skal videoerne indeholde?

Etabler en strategi!  Det kan være svært at komme i gang med video i sin marketing, derfor giver det rigtig god mening at lægge en plan. Her skal du først og fremmest finde frem til: Indhold, hvilken type video, mål med videoerne, hvilke medier der skal tages i brug og hyppighed af videoer.

Her kan du også overveje om det er muligt at lave en video-serie, eller om der skal postet mere sporadisk. Udgiv videoerne med bestemt mellemrum. Det kunne f.eks. Være ét fredagsopslag lige inden weekend. På den måde opnår du et mønster og en kontinuerlig støm af videoer. Måske opnår du sågar at dine kunder sidder og venter spændt på din ugentlige video?

Indholdet af videoerne skal naturligvis være i harmoni og matche hvad din virksomhed tilbyder. Hvis I sælger håndgribelige produkter, giver det god mening at vise dem frem så kunderne kan se dem i brug, eller hvis I udbyder en service, er det oplagt at fortælle om den ydelse i tilbyder og hvilke fordele der er forbundet. Gode tilbud og rabatter er også altid godt at benytte i video marketing. Mulighederne for indhold er mange, du skal bare vælge hvad der passer bedst til din virksomhed og ikke mindst hvad din målgruppe tiltrækkes af.

Videotyper

Der findes forskellige videotyper du kan benytte dig af. Som nævnt ovenfor kan du producere en produktvideo eller produktdemonstration, dette kan medvirke til flere kunder!

Derudover det kan også være du befinder dig i en branche, som er meget informationstung. Her kan du demonstrere og dele din viden med andre gennem videoer, dermed vidensdeling. Dette er også ofte set af politikere, hvor man på den måde kan få lov til at personliggøre sin virksomhed og dele den store viden man har indenfor et område.

En anden måde at fange din målgruppe på, kunne være gennem ”how to videoer”, dette benytter flere af byggemarkederne og diverse fødevareproducenter, hvor de viser produkternes anvendelse og formidler deres ekspertise indenfor området.

Stories er et video element, som er blevet utroligt populært på især Facebook og Instagram. Det kan bruges til inddragelse af målgruppen og forbedre brandets tillid. Stories kan både bruges til at kommunikere direkte til din målgruppe, ved f.eks. At dele nyheder og give et øjebliksbillede af virksomhedens situation, men du kan også komme med gode råd og vidensdeling

Som nævnt kan du helt lavpraktisk også dele videoer hvor du fortæller om gode tilbud og rabatter, og måske “spice det op” med humoristisk twist? Det er op til dig!

Hvilke medier skal man bruge til video marketing?

Tv-reklamer efterspørges ikke i så høj grad længere. Flow tv er byttet ud med streaming tjenester, derfor giver det god mening at poste videoerne på nettet. Det er også en langt billigere løsning. Du kan poste videoerne på alle dine medier, alt efter hvor din målgruppe befinder sig.

Stories i form af videoer er oplagt at poste på Instagram og Facebook, hvor du kan kommunikere direkte til dit publikum. De fleste sociale medier er gode at poste videoer på, så for at opnå størst eksponering giver det god mening at få skudt videoerne afsted så mange steder som muligt, hvor det er relevant.

YouTube er guld

De typiske sociale platforme er Facebook, Instagram og YouTube. Sidstnævnte er oplagt, med mere end halvanden milliard månedelige brugere, som ser mere end 1 milliard timers video om dagen. Der er altså stort potentiale for at nå ud med dit budskab her, dog skal der selvfølgelig overvejes om platformen leverer den målgruppe, som man ønsker at nå. Uanset hvad er det oplagt at poste videoerne på en YouTube-kanal for at få muligheden for at optræde i søgemaskinerne.

Hvem skal producere video?

Du kan selv stå for produktionen af videoerne. Det er selvfølgelig langt hen ad vejen det billigste. Du har også muligheden for at få produceret professionelle videoer tilpasset dine platforme. Det er oplagt at du selv producerer videoer til stories, eller små informationsvideoer til dine medier. På den måde får du skabt en personlig profil, og får kommunikeret direkte til dine kunder. En kombination af professionelle og personlige videoer, giver din virksomhed en højnet troværdighed og loyale kunder på sigt.

Gode råd:

  • SEO-optimer: Google elsker videoer. Husk at lav fængende overskrifter og relevante beskrivelser af dine videoer.
  • Hjælp dine kunder på vej: Tilføj et link til din webside, produkter og ydelser så kunderne hurtigt kan finde dem, og dermed er de et skridt længere i købsrejsen.
  • Kort og godt: På sociale medier bliver vi bombet med budskaber, derfor skal du holde dine videoer kort og dine budskaber præcise, så de ikke drukner i mediebilledet.
  • Husk den røde tråd: Videoerne skal være i harmoni med dine andre markedsføringsindsatser.
  • Call to action: Kunderne skal ledes til køb. Afslut video med simpelt link direkte til din hjemmeside, eller opfordring til tilmelding af nyhedsbreve f.eks.

Vi synes du skal bruge video content i din marketingstrategi, og hos JVR Consult står vi klar til at hjælpe dig!

JVR@JVRCONSULT.DK

+45 29401104

Kilder:

https://www.hubspot.com/marketing-statistics?__hstc=190050356.c6fc043f701109a6900649d344c72fdb.1602833620228.1603797173831.1604060594650.3&__hssc=190050356.1.1604060594650&__hsfp=422897652